top of page

KAKO DO NAS?

Wellness Hotel Montis se nahaja v osrčju Savinjske doline. Do njega lahko enostavno dostopate z žičnico v Žekovcu (žičnica je brezplačna za vse goste hotela in apartmaja), ki vas v 8 minutah pripelje neposredno do recepcije.

Vhodna postaja za žičnico se nahaja 17 km ali 20 minut vožnje po asfaltni cesti od izvoza z avtoceste Šentrupert v smeri Mozirja. Na spodnji postaji žičnice je več kot 1.000 organiziranih brezplačnih parkirnih mest in parkirišč za avtodome. Tik ob spodnji postaji so posebna parkirišča, rezervirana za goste hotelov in apartmajev.

Z vzpenjačo se boste v 8 minutah povzpeli na neverjetnih 1000 metrov, saj vas z višine 490 m pripeljete naravnost do hotela, nahaja se na

nadmorski višini 1.410 m in ponuja čudovit razgled na Savinjsko dolino. Dolžina žičnice je 3.265 metrov, kar pomeni, da je najdaljša žičnica v Sloveniji.

 

V običajnih vremenskih razmerah lahko do hotela pridete tudi z avtomobilom (v primeru uporabe aplikacije Google maps, vam priporočamo, da izključite opciji za gozdne poti in najkrajšo pot). Pot se podaljša za 10 km in 20 minut. Cesta ima visok naklon, veliko ostrih ovinkov, zadnjih 800 m ceste je gramoz.

 

Število parkirnih mest na vrhu je omejeno, zato priporočamo uporabo žičnice. Parkirišče za hotelom in pred apartmaji je namenjeno samo dostavi prtljage in je za goste hotela in apartmaja eno uro brezplačno.

 

Vozni red nihalke lahko preverite tukaj.

bottom of page